background

Tim Van Hemel

Mijn naam is Tim Van Hemel, geboren op 16/02/1990 in Mol:Op mijn 18e, eens afgestudeerd in Wetenschappen-Talen, heb ik mijn passie voor wetenschap, sport en gezondheidszorg doorgetrokken in de opleiding "Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie" in Hasselt & Leuven. Na 5 jaar studeren en met mijn masterdiploma in handen ben ik begonnen in een groepspraktijk in Balen.

Professioneel:

Na 7 jaar ervaring opdoen, heb ik besloten om met vriend en ex-collega Jens samen de praktijk op te richten. We kennen elkaar immers al van jongs af aan en geloven samen in het uitbouwen van een kwaliteitsvolle praktijk waarin patiënt en gezondheidszorg centraal staan.

Naast mijn professionele carrière van student tot zelfstandig kinesist ben ik ook fervent sporter.
Van jongs af aan ben ik actief in de atletiek (VABCO Mol), BMX, MTB, duathlon en later ook triathlon.
Vele jaren met mooie ups en kwellende downs hebben me veel bijgeleerd. Een sportcarrière zonder blessureleed zou ongezien zijn..
Het zijn dan ook deze ervaringen die ik met passie wil toepassen in mijn werk als kinesitherapeut.
Ik ga met veel vertrouwen de toekomst van onze praktijk tegemoet om mensen te begeleiden in hun sportverhaal en revalidatie. Zo heb ik me de afgelopen jaren reeds verder verdiept in de sport-revalidatie met oa Dry Needling, RedCord, (kinesio)taping, bikefitting, loopanalyse, zwemtechniek, krachttraining, etc.. en werken we multidisciplinair samen met de besten in hun vak.
Ik zal ook in de toekomst niet blijven stilzitten en me blijven bijscholen om de kwaliteit van mijn werk te kunnen blijven garanderen.

Samen met mijn sportcarrière en gezinsleven is het een kwestie van balans vinden. En laat dat nu net een fundamenteel gegeven zijn in iedere behandelingsstrategie..

Opleidingen:

• Bachelor Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (2008 - 2011)
• Master Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen, optie sport (2011 - 2013)
• Opleiding sportgerichte oefentherapie en stabilisatietraining (RedCord)
• Opleiding sport- en kinesiotaping
• Dry Needling
• Diverse opleidingen ivf duursport (oa bikefitting, loopanalyse, krachttraining, ...) 
• Jaarlijkse bijscholingen met het behalen van het kwaliteitslabel binnen de kinesitherapie (Pro-Q-Kine)

Afspraak maken met Tim